De Washburn ala May is gebouwd om de nieuwste Brian May signature elementen te testen en om een makkelijk te bedienen gitaar te bouwen om snel de meest voorkomende Brian May element combinaties te selecteren met slechts een draaischakelaar. Ook wilde ik experimenteren met de element posities om een zo strak mogelijk bas sound te krijgen met veel bite.
Washburn ala May ombouw details
Positie van de elementen
Het eindresultaat
Een van de problemen waar ik in het verleden bij de Tri Sonic elementen tegenaan liepen was dat de soms de E bas snaar niet 100% strak klinkt. Door de brug en midden elementen iets dichter bij elkaar te plaatsen klinkt de E bas snaar veel strakker bij het gebruik van de brug en midden elementen in serie en in fase. Bijkomend voordeel is dat de midden en hals elementen in serie in tegenfase net wat warmer klinken en meer power geeft.
Grapje in de topkam
Als echte Queen fan vond ik het leuk om iets speciaals met de headstock te doen. Het afdekplaatje hebben we voorzien van een Queen logo waardoor de gitaar een extra persoonlijk karakter krijgt en uniek in zijn soort is geworden.
Snel kiezen element configuraties
Ik wilde met deze gitaar zeer snel kun kiezen tussen de door Brian May meest toegepaste element combinaties. Met een eenvoudige driestanden schakelaar heb je de keuze tussen:

» Brug / Mid element in serie en in fase
» Mid / Hals element in serie in tegen fase
» Alleen hals element
Ik ben zeer tevreden over het eindresultaat. De gitaar is erg goed te bespelen. De gitaar klinkt strak en heeft het karakter van de Red Special. Het snel wisselen tussen de element configuraties is ideaal. Een heerlijk gitaar waar met veel plezier de Queen muziek mee gespeeld kan worden.
Washburn "ala May"
“Washburn ala May”
Luister naar de verrassende Brian May sound die je met een Washburn ala May kunt realiseren
·  To legal statement  ·
Gitaar in Tune
Bezoek op afspraak
Waddinxveen,  Zuid Holland
Telefoon 06 - 230 26 772
» E-mail reacties

» Nieuws

» Contact
» Bouw Red Special

» Stratocaster ala May

» Washburn ala May
» Vox stijl Deacy amp

» Gitaar in Tune Deacy amp

» Treble booster
» Gitaar reparaties

» Versterker reparaties

» Gitaar modificaties
Website design / copyright © 2017 "Gitaar in Tune" 
Heb je vragen?
Gitaar in Tune staat ingeschreven in het Handelsregister met KvK-nummer 67167888


Stuur een e-mail of bel gerust
Gitaar in Tune